Известие

Collapse
No announcement yet.

свети ми лампата за дюза

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• свети ми лампата за дюза

здравейте колеги ! свети ми лампата за дюза и колата не иска да пали сутрин.смених свеши и сега пали но сега май вкарва много гориво и изгаря в ауспуха защото пука там .Накой имал ли е такъв проблем.колата е 146--1.7 I. благодаря предварително

Е ти хубаво си сменил свещите ама тва според мен няма общо с количеството гориво което вкарва. Щом пука в ауспуха начи просто не изгаря горивото там дето трябва и сигурно просто не подава искра когато трябва. С риск да изкажа най-популярния съвет който се дава: ИДИ на диагностика, просто за този случай не знам какво може да се направи, преди да знаеш какво точно се случва с токовете.
    145 1.9 JTD '99

Comment

за да ти свети инжектора - означава че има някакъв проблем по електрониката , но няма да ти свети ако кабелите за свещите са ти почти заминали - колегата е прав - иди на диагностика
      мой съвет погледни си вакумите
      alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

бях от сервиза ми заявиха че може би е износен двигатела и от там идвал проблема . На мен това не ми звучи много реално

Comment

това са глупости-износен двигател как ли не,
          какъв е този сервиз
          Alfa Romeo 146 1.6boxer 103hp метанов инжекцион
          Alfa Romeo 156 1.8 t.spark 144hp B.R.S gas
          Оpel Corsa 1.4 90hp 2008-служебната

Comment

и при мен светеше,отидах на сервиз и се оказа откачено кабелче
            alfa romeo 145 1.6 t.s.
            alfa romeo alfeta gtv 2000

Comment

Привет

Моята преди време направи същото - светна ми лампата на инжекторите. Отидох на диагностика и си оказа че ЕСU-то е запомнила някаква грешка в подаването на гориво. Какви ли не страшни изказвания чух от техника - че двигателя бил се скапал и т.н. Нищо подобно нямаше. Като взех да проверявам предпазителите в двигателния отсек се оказа че единият се беше стопил. Смених го и готово-колата се оправи. Така че не се плаши-виж първо предпазителите. Дано само това да ти е проблема. Успех
              АЛФА РОМЕО 145 1.4 TS

Comment

Вероятни проблеми:
                1.Дебитомер Много вероятно но когато тои откаже обикновенно колата върви много
                2.Ламбда Сонда
                3.Прекъснати кабели от кадето идват грешките
                4.Прескочил ремак нещо което никога не трябва да изклучваме като вариант ако колата харчи неварви и непали !!!
                Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Дебитомер Много вероятно но когато тои откаже обикновенно колата върви много
                  Тва па отде го измисли
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Еми от личен опит в момента сам така

Comment

Е значи като сложиш здрав дебитомер ще разбереш наистина колко може да върви колата.
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Еми доста мнения сам чул и горе долу повечето са че колата варви защото сега е на постоянно затворен смукач ама и харчи кам 25 до 30 от това че сместа е мн богата.Но найстина колата варви повече отколкото когато едно време ми бачкаше дебитомера

Comment

Първоначално публикувано от acko88
                          Еми доста мнения сам чул и горе долу повечето са че колата варви защото сега е на постоянно затворен смукач ама и харчи кам 25 до 30 от това че сместа е мн богата.Но найстина колата варви повече отколкото когато едно време ми бачкаше дебитомера
                          Какви смукачи какви 5 лв в момента компютъра замества стойностите отчетени от дебитомера с една усреднена стойност така че да може автомобила да се предвижи до сервиз а не да се кара та тази усреднена стойност не е максималната която може дебитомера да отчете така че колата ти ще върви до едни обороти на високите ще е доста зле , а да не говорим че тази богата смес може да разкаже играта на сондата. Просто сместа на ниски обороти ще е богата затова ти се струва че върви повече но само в ниските.
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                            Дебитомер Много вероятно но когато тои откаже обикновенно колата върви много
                            Тва па отде го измисли
                            Малеееееееееееее, модераторе - тука стана sci-fi, еб..си много за триене

Alfa Romeo 145 1.3 Boxer, Fiat Uno 1.1 Fire, Fiat Ducato 2.5 D - Camping car

Comment

Колега мога ти кажа че колата варви на секви обороти на ниски на средни на високи.Незнам колко ги разбираш аз неспоря че разбирам ама знам какво е положението на колата ми може ли ти от 500км да знаеш как се даржи мойта кола ??И какво колата можела да се придвижи колкото до сервиза божее.Некой път колеги с извинение ама говорите по инерция и по информация зета от различни теми на който нему се е случвало разбира се че ще му е трудно да си представи различните варианти

Comment

Working...
                              X